Close

11. desember 2015

Starte AS enkelt og gratis

Hvordan starte as

Lær å starte AS

Vi har fundert litt på hvorfor så mange benytter seg av et eget firma for å ta seg av registrerings prosessen når de skal starte AS. Det har nok å gjøre med at man føler seg litt maktesløs når man skal fylle ut papirene i forbindelse med stiftelsen. Men å starte AS er faktisk mye enklere enn det mange tror. Har du tid til å sette deg ned en times tid foran PCen så kan du fort spare noen tuselnapper på å starte AS selv.

Vi har selv vært gjennom prosessen og sett hvor raskt og enkelt det er å starte AS. Vi har derfor valgt å lage en bruksanvisning for hvordan du går frem. Du får en detaljert forklaring samt tilgang til dokumentene du trenger å bruke. I disse er det klart avmerket hvor du setter inn dine egne opplysninger når du skal starte AS. Vi har tatt utgangspunkt i at det er et mindre selskap som skal stiftes, og vi har valgt bort bruk av revisor.

Kravene for å velge bort revisor når du skal starte AS er som følger:

  • Driftsinntekter som ikke overstiger 5 millioner.
  • Balansesummen må ikke være over 20 millioner.
  • Gjennomsnittlig antall årsverk må ikke overstige 10 årsverk.

Det er heller ikke noe krav til at du må benytte deg av en egen regnskapsfører. Du kan fint føre regnskapet til selskapet selv. Men det er viktig at det blir korrekt. Du kan for eksempel bruke et online regnskapsprogram som Fiken. Det er enkelt å bruke og klargjør alle skjema og rapporter du trenger for å føre et fullverdig regnskap som tilfredsstiller det offentliges krav.

I en oppstartsfase har du nok av kostnader, så det kan være lurt å velge bort revisor og regnskapsfører og heller gjøre jobben selv.

Det viktigste å tenke på før du skal starte AS er å gjøre deg opp en mening om hvordan du ønsker å organisere driften. Skal du være ansatt? Skal du ha ansatte? Trenger du å ta opp lån eller kassekreditt? Derfor kan det være lurt å rådføre seg med banken før man setter i gang prosessen. Du kan også bruke malen til Visma for å lage en foretningsplan slik at du er forberedt når du skal i banken for å søke om for eksempel lån.

Gå til vår guide for å starte AS her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Følg oss på Facebook!